Porc Locale: Varkensvlees met een transparant verhaal

Porc Locale is een product van varkensvlees uit de streek van de Achterhoek met de focus op dierenwelzijn. Een goed stuk vlees wat niet alleen smaakvol is, maar samengaat met respect voor de varkens en passie voor ons mooie ambacht, voordat het bij u op het bord ligt. Het voer wat onze varkens  krijgen is GMP-gecertificeerd. Dit wil zeggen dat onafhankelijke instanties dit testen. Daarnaast is dit voer uitgebalanceerd en vrij van genetische modificaties. De varkens worden vol passie verzorgd door onze varkenshouders met een minimaal gebruik van medicatie.  Nadat de varkens op het juiste gewicht zijn en voldoen aan de gestelde sortering van Porc Locale  worden ze vervoerd naar de slachterij van Feenstra Vlees. Hier worden ze geslacht, daarna uitgebeend en verwerkt tot de juiste snit op vraag van onze afnemers.

Transport en stal

Ook over het transport is bewust nagedacht. De varkens worden in de vroege ochtend vervoerd zodat hun leef ritme zo lang mogelijk in stand wordt gehouden. Deze rit duurt maximaal 2.0 uur en wordt uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf welke beschikt over moderne transportmiddelen waarbij alle faciliteiten aanwezig zijn voor een zo aangenaam mogelijk en stressvrije rit. Ook beschikken alle medewerkers van het transportbedrijf over papieren van vakbekwaamheid, certificering, zodat ze weten hoe ze met de varkens om moeten gaan, tijdens transport maar ook bij het laden en lossen van de varkens.   Bij aankomst worden alle varkens besprenkeld met water en azijn zodat de geur van alle varkens identiek is, dit om haantjesgedrag te voorkomen. De varkens worden geplaatst in ruime  hokken en krijgen 24/7 de beschikking over vers drinkwater en afleidingsmateriaal. Na het lossen wordt de stal op de nachtverlichting gezet voor de rust en voor hun bioritme.  Tijdens het verblijf op stal worden de varkens in de gaten gehouden, middels een camerasysteem. Na een rustperiode van minimaal 2 uur wordt gestart met het slachtproces.

Bedwelming

De varkens blijven in de groep waarmee ze ook in de hokken zaten tot aan de bedwelming aan toe,  dit voorkomt veel onrust en stress. Bij de bedwelming  wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur, registratie en cameratoezicht volgens de laatste richtlijnen vanuit NVWA. Al onze medewerkers van het slachtproces beschikken over de vereiste diploma’s van Dier en Welzijn en zijn dus getraind om met onze varkens op een goede manier om te gaan. Daarnaast is er tijdens het slachtproces een Animal Wellfare Officer aanwezig welke toezicht houd op het complete slachtproces. Maandelijks worden door het NVWA alle opgeslagen camerabeelden uitgelezen en beoordeeld op dierwelzijn.

Het resultaat van in eigen beheer slachten
De dieren worden bij aankomst op de slachterij in de rust geplaatst. Onze medewerkers, welke deelnemen aan het slachtproces, zijn allemaal gecertificeerd met het Dier en Welzijn certificaat. Na het slachtproces wordt het vlees stapsgewijs teruggekoeld door middel van een gecontroleerd proces. Het resultaat is een langere houdbaarheid, minder drip-vorming, stevig en een betere kwaliteit.  Uw klanten zullen de kwaliteit, de malsheid en de smaak van vroeger direct herkennen.

Koelproces

Het koelproces gebeurd in 5-fases zodat het karkas de tijd heeft om zich aan de temperatuur te kunnen aanpassen, het resultaat is minder drip-vorming, steviger en langer houdbaar. Middels constante monitoring en registratie zorgen we ervoor dat dit proces voor het beste resultaat zorgt.

Feenstra Vlees, een familiebedrijf met een historie. 
Porc Locale is een product van Feenstra Vlees uit Drachten. Sinds 1949 groothandel in kwaliteitsvlees. Generatieslang levert Feenstra hoogwaardig ambachtelijk varkensvlees, rundvlees en kip. De meerwaarde van Feenstra Vlees manifesteert zich in de kritische selectie en de ambachtelijke verwerking van de dieren naar hoogwaardig en superlekker vlees. Kijk voor meer informatie over Feenstra Vlees op www.feenstravlees.nl