Porc Locale varkens komen van één boer uit de streek die meerdere stallen heeft. Door deze nauwe samenwerking is de hele keten van geboorte tot het product optimaal controleerbaar. Gesloten ketenbeheersing noemen wij dat. Een waarborg voor kwaliteit en ambachtelijke producten. Bovendien beschikken al onze medewerkers over het certificaat van Dier en Welzijn.

 

Huisvesting

  • Ruime stallen met diverse afdelingen en voldoende bewegingsruimte voor onze varkens.
  • Elke afdeling heeft zijn eigen speeltjes en afleiding wat verveling en onrust bij onze varkens tegengaat .
  • Gebruik van groeps-voerbakken waarin per afdeling gezamenlijk kan worden gegeten
  • Onze stallen voldoen aan de nieuwste eisen van Maatlat Duurzame Veehouderij
  • Onze varkens leven in een groepshuisvesting van 20 tot 30 varkens bij elkaar
  • Op milieugebied zijn onze stallen voorzien van een Biologische combiwasser, led-verlichting en voorzien van de nieuwste snufjes en uitvindingen welke het comfort van onze varkens nog beter maken.
  • Vanzelfsprekend hebben onze dieren 24/7 de beschikking over vers drinkwater, en wordt getracht het dag en nacht-ritme zoveel mogelijk na te bootsen. Dit heeft ook te maken met het voerschema wat door onze boer gehanteerd wordt.

 

Voer
Onze varkens krijgen hoogwaardig droogvoer wat volgens het GMP- certificaat geleverd wordt. Dit houd in dat het voer van onze varkens door onafhankelijke instanties gecontroleerd wordt. Daarnaast is dit voer uitgebalanceerd en vrij van genetische modificaties. Het resultaat proeft u in de kwaliteit van het vlees. Rijper, beter doordragen en gemarmerd met vet. Het varkensvlees is daardoor malser, lekkerder en intenser van smaak.

 

Transport
Al ons transport word uitgevoerd door gecertificeerde transporteurs, welke beschikken over de modernste transportmiddelen.
Ook de reistijd is maximaal 1 uur van boerderij naar slachterij wat de stress en onrust tot een minimaal beperkt en ook de vleeskwaliteit ten goede komt.

 

Het resultaat van in eigen beheer slachten
De dieren worden bij aankomst op de slachterij in de rust geplaatst. Onze medewerkers, welke deelnemen aan het slachtproces, zijn allemaal gecertificeerd met het Dier en Welzijn certificaat. Na het slachtproces wordt het vlees stapsgewijs teruggekoeld door middel van een gecontroleerd proces. Het resultaat is een langere houdbaarheid, minder drip-vorming en een betere kwaliteit. Het vlees is rijper en beter doordragen met intramusculair vet. Uw klanten zullen de kwaliteit, de malsheid en de smaak van vroeger direct herkennen.

 

Zorg
Aangekomen bij ons op stal, worden de varkens in koppels geplaatst en krijgen ze vers drinkwater en minimaal 5 uur de tijd om tot rust te komen en zich op hun gemak te kunnen voelen. Om dit proces te begeleiden hebben we op stal een sprinkler-installatie voorzien met een lichte water/azijn-oplossing, dit voorkomt ruzie tussen de varkens onderling. Zo proberen we om onze varkens zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Al onze medewerkers, die aan het slachtproces deelnemen, beschikken over het certificaat van Dier en Welzijn. Iedereen weet dus hoe we het best met onze beesten kunnen omgaan en we ze met respect en zorg behandelen.

 

Feenstra Vlees, een familebedrijf
Porc Locale is een product van Feenstra Vlees uit Drachten. Sinds 1949 groothandel in kwaliteitsvlees. Generatieslang levert Feenstra hoogwaardig ambachtelijk varkensvlees, rundvlees en kip. De meerwaarde van Feenstra Vlees manifesteert zich in de kritische selectie en de ambachtelijke verwerking van de dieren naar hoogwaardig en superlekker vlees. Kijk voor meer informatie over Feenstra Vlees op www.feenstravlees.nl